ANNA PRATS

Actriu i Cantant

Català

 

TEATRE


Co-fundadora de la companyia La niña bonita,protagonitzant obres com Montag451 (Espai Brossa i Teatre Eòlia), i El Camp, de Martin Crimp que ha passat per Teatre Gaudí Barcelona, Versus Teatre, Nau Ivanow, Sala Trono de Tarragona i Sala de Ponent a Granollers, i actualment amb Amy (&the orphans) fent gira dins del BDC i havent passat com a companyia resident per la Sala Versus Glòries. També, amb la

Currículum

CINE


La seva darrera col·laboració ha estat al llargmetratge Tierra, escrit i dirigit per Alex Miñarro.

Ha rodat el curtmetratge Triar, de

Mireia Ibars, com a part del llargmetratge Ferida Arrel: Maria

Mercè Marçal, sobre la vida i obra de Maria Mercè Marçal, estrenada a la

Filmuteca de Catalunya.Ha participat en nombrosos curtmetratges entre ells,

La bufanda verde, dirigit per Santi Lardin i Jesús Urzanqui, amb Andrés Gertrudix i Leticia Dolera, i guanyadora del Premi del Públic de La Rioja.

A Tenemos que hablar d’Ivan Casajús i Sergio Prieto, Paraules Amagades de Lluís Arbós, amb Montserrat Carulla, entre d’altres, i al curt musical Secretos de Jesús Espín, produït per Escándalo Films.

Darrerament ha rodat Pollo a la mandarina de Julian Waisboard, amb Edu Soto.

MÚSICA


Ha gravat un disc amb Andreu Rifé, amb qui ha co-protagonitzat l’obra “Roba’m la cartera”, que també dóna títol al disc.


Actualment forma part del grup de gospel de Nunart, dirigit per Nacho Melús.

FORMACIÓ


Es forma en interpretació i tècnica vocal Voice Craft a l’escola Eolia, amb professors com Josep Galindo, Víctor Muñoz, i Helena Cabo entre d’altres. També hi fa entrenament Daulte amb David Vert i Carme Poll.

Ha fet classes pariticulars de voice craft i cant amb Alexandra Morales i Mariona Castillo, i dansa clàssica i contemporànea.

ALTRES


A més d’actriu i cantant, és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques.

El primer contacte amb el teatre va ser a l’edat de 10 anys, fent el personatge de Nuri de Terra Baixa d’Àngel Guimerà. Des d’aleshores va formar part durant anys de varies companyies de teatre amateur fins a començar la seva formació professional com a actriu, després d’exercir 6 anys com a publicista.

També té nocions de dansa, guitarra i violí.

Anglès a nivell de conversa i lectura.

Té experiència com a professora de teatre amb nens i adults, i és co-fundadora de la Companyia La niña bonita (Teatre per adults) i Sota Mínims Teatre (Teatre per a nens i joves), companyies en les que treballa actualment no només com a actriu sino també com a gestora i productora.

dirigida per Ever Blanchet i representada al Teatre Gaudí de Barcelona, o Roba’m la cartera, d’Andreu Rifé, també en temporada al Teatre Gaudí de Barcelona. Ha participat en l’obra Un altre musical de Xavi Morató, amb direcció musical de Clara Peya, direcció vocal de Mariona Castillo i dirigida per Alicia Serrat, durant un any al Teatreneu.

També ha fet el paper de Sara a Sara i Eleonora, de Carles Batlle, dirigida per Alicia Serrat i estrenada el Festival Emergent de Creació Nunoff de Nunart.

Ha participat a la lectura dramatitzada de l’obra Casa Calores, de Pere Riera, dirigida per Víctor Muñoz, a l’obrador d‘estiu de la Sala Beckett.

També ha participat en teatre per a nens, fent Blancaneus al Jove Teatre Regina i gira escolar de teatre en anglès per adolescents.

CONTACTE·apjuanpera@gmail.com·677393732

mateixa companyia, ha escrit i protagonitzat “Duérmete niño” peça de microteatre sel·leccionada per diversos Festivals com el Píndoles, el Test, Micròmetre...amb és de 40 bolos per tot Catalunya. Ha protagonitzat Penya-Segats, opera prima de Thais Nieto, estrenada a Teatre Eolia, i amb bolos a Teatre de Ponent i l’Auditori de Navarcles. I Refugis d’Helena Codorniu,estrenada al Festival Píndoles, de Barcelona, amb Padi Padilla.

Ha participat en obres de teatre com Quina Vida! (Boys Life), de Howard Kolder, dirigida per Roger Pera, fent temporada al Teatre Gaudí de Barcelona i a la Sala Muntaner.

També ha participat a l’obra Demà coneixeràs en Klein, de Toni Cabré,

TELEVISIÓ


Darrerament ha fet intervencions en les series de Netflix Días de Navidad i El inocente. Ha protagonitzat el vídeo de promoció de les Sales de Teatre off de Barcelona, per a la Gala Catalunya aixeca el teló, dirigit per Alicia Serrat.